EZGİ ELİNDEN SÖZ DİLİNDEN

Toplumların gelişme süreci içinde oluşturulan her türlü değer ve bu değerleri kullanmada, gelecek nesillere ulaştırmada, kullanılan; insanın çevresini egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların tümü olan kültürün en büyük göstergeleri halk şarkılarıdır. Toplumun duygularını anlatan, doğumdan ölüme kadar bütün yaşamı içine alan önemli sözlü edebiyat ürünlerin birisi halk şarkılarıdır. Her kültürün içerisinde halk şarkılarının yeri vardır. Gelişen toplumsal yapı sonucunda yeni nesiller halk şarkılardan uzak kalmıştır. Bu kültürel ögelerin öğrencilerimize aktarılması ve anlatılması amaçlanmıştır. Aynı zamanda öğrencilere kendi kültürleri dışındaki kültürlere ait halk şarkılarını da anlatmak, başka kültürler hakkında da bilgi sahibi olmalarını amaçlamaktayız. Proje sonunda hem kendi kültürüne hem de diğer kültürlere ait halk şarkıları hakkında bilgi sahibi olmak gençlerin bilgi birikimi artırabileceği gibi kültür etkileşimini de sağlayacaktır.

06.04.2022 180

PROJEMİZİN AFİŞLERİNİ OLUŞTURDUK, 1.SEÇİLEN AFİŞİ PROJE AFİŞİMİZ YAPTIK.

1.SEÇİLEN AFİŞİMİZ

06-04-2022

PROJEMİZ KAPSAMINDA KIRIKKALE ORTAĞIMIZ ÖĞRENCİLERİ İLE TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ VERDİ

06-04-2022

TÜRK HALK MÜZİĞİ SANATÇISI GÜLŞEN KUTLU İLE ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİ TANIŞTIRDIK.

06-04-2022

OKUL ZİLİMİZİ FETHİYEMİZİN YEREL BİR TÜRKÜSÜ İLE DEĞİŞTİRDİK.